* 0176 - 22 44 40* maria@alukin.se

Om ALUKIN Aluminiumbåtar

 

Vi gör båtlivet  praktiskt för människor som spenderar mycket tid på sjön. Genom flexibilitet och funktionell design levererar vi båtar anpassade för varje behov och för alla väder. Vi erbjuder fullt utrustade aluminiumbåtar av hög svensk kvalitet för ett aktivt skärgårdsliv. Vi samarbetar med utvalda leverantörer som vi årligen utvärderar för att kunna hålla en hög kvalitetsstämpel hela vägen gentemot våra kunder.

Båtarna ritas, konstrueras och byggs i sin helhet i Roslagen av Marinteknik i Norrtälje AB.Här i Norrtälje leder vi hela processen från ritning, konstruktion och bygget av varje båt, till försäljning och leverans. Våra nöjda användare och båtkunder är goda ambassadörer och har en stor del i vår framgång på marknaden. Vill du veta mer om våra modellserier kontakta oss! 

 

Funktionell design & flexibilitet

Konstruktion, utveckling och design är en stor del av vår vardag som vi prioriterar högt. Vår ambition är att förverkliga människors drömmar om den optimala båten för ett praktiskt och roligt båtliv. Här är många av de erfarna användarna en stor inspirationskälla, som genom olika erfarenheter bidrar till många goda idéer som kan förverkligas i båtarnas utförande. 

 

Historia

Peter Nikula är båtkonstruktören från Åland och en av grundarna till ALUKIN aluminiumbåtar. Peter Nikulas passion för båtar och konstruktioner har präglat hela hans liv och det var när han kombinerade sin expertis kring svetsteknik och materiallära med sin passion, som han under år 2006 byggde de första prototyperna på hemmaplan i Norrtälje. 

Den första modellen presenterades på mässan Allt för Sjön år 2008 och året där efter korades Peter Nikula till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande. Som en vän av enkelhet vände Peter Nikula på sitt efternamn och varumärket ALUKIN föddes. 

I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest populära aluminiumbåtsmärken. Båtarna byggs i Roslagen och finns i 10 olika modeller i storlekar från 6 meter upp till 9 meter. Båtarna är kända för sina exceptionella sjöegenskaper i hela fartregistret. 

Sedan den 15 januari 2018 ingår ALUKIN aluminiumbåtar i Nimbusgruppen. I samband med sammanslutningen till Nimbusgruppen byter det producerande bolaget namn till Alukin Boats Sweden AB.

Maria och Peter Nikula, grundare av företaget Marinteknik i Norrtälje AB och ALUKIN aluminiumbåtar. 

Copyright © Marinteknik i Norrtälje AB, 2018