* 0176 - 22 44 40* maria@alukin.se

Om ALUKIN Aluminiumbåtar

Affärsidé

Vi gör båtlivet enkelt och praktiskt för människor som spenderar mycket tid på sjön. Genom flexibilitet och funktionell design levererar vi båtar anpassade för varje behov och för alla väder. 

Vi erbjuder gediget hantverksbyggda, helsvetsade aluminiumbåtar av hög svensk kvalitet med full utrustning för ett aktivt skärgårdsliv. Utöver full utrustning i båtarna erbjuder vi även en rad tillbehör som gör båt- och skärgårdslivet lite enklare

Byggs för proffs - används av båtälskare

ALUKIN aluminiumbåtar finns med inriktning mot sport, fritid eller för professionellt bruk. Med ett brett modellprogram och med egen konstruktör i huset, ritar vi enkelt anpassade lösningar i din båt. Många av våra kunder har ett större eller mindre behov av individuella lösningar. Det kan vara företag som använder båten i sin verksamhet, eller privatpersoner med ett specifikt intresse som exempelvis sportfiskare eller dykare. Vi gör även små anpassningar i varje modell som kan vara det lilla extra som gör din aluminiumbåt alldeles perfekt för just dig!

Made in Roslagen SWEDEN

ALUKIN aluminiumbåtar produceras av företaget Marinteknik i Norrtälje AB i Roslagen. Här leder vi hela processen från ritning, konstruktion och bygget av varje båt, till försäljning och leverans direkt till slutkund. Utan mellanled i form av återförsäljare ger vi istället dig som slutkund valuta för varenda krona och en trygg affär! Våra nöjda användare och båtkunder är goda ambassadörer och har en stor del i vår framgång på marknaden. Vill du prata med oss eller med någon av våra användare som gärna visar sin båt för fler, kontakta oss!

Du kan följa ditt båtbygge genom bilder som vi publicerar löpande på vår facebooksida, klicka här  eller som vi mailar till dig under arbetets gång.

Funktionell design & flexibilitet

Konstruktion, utveckling och design är en stor del av vår vardag som vi prioriterar högt. Våra båtanvändare är en stor inspirationskälla genom alla goda idéer och egna erfarenheter och tillsammans med vår kompetens för konstruktion, hållfasthetsberäkningar och material, förverkligar vi mångas drömmar om den optimala båten. Vår interna kompetens innebär att vi kan hålla en hög servicegrad och god support med direkta svar på alla dina frågor.

Vi samarbetar med utvalda leverantörer som vi årligen utvärderar för att kunna hålla en hög kvalitetsstämpel gentemot våra kunder.

Vår historia

Peter Nikula är båtkonstruktören och en av grundarna till företaget Marinteknik i Norrtälje AB som konstruerar, bygger och säljer ALUKIN aluminiumbåtar i Roslagen. Peter Nikulas passion för båtlivet har präglat hela hans uppväxt på Åland. Han kombinerade sin expertis kring svetsteknik och materiallära med sin passion för båtlivet och byggde de första prototyperna hemma i garaget i Norrtälje. 

Under år 2006 arbetades den första modellen fram och båten lanserades på mässan Allt för Sjön år 2008. Peter som är en vän av enkelhet vände på sitt efternamn och varumärket ALUKIN föddes. Båten blev en succé! År 2009 utsågs företaget till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande och korades på mässan Allt för Sjön i Stockholm samma år. Syftet med utmärkelsen "Årets Rookie" är enligt tidningen:

"Att lyfta fram nytänkande med inriktning på miljö inom båtlivet. ALUKIN får priset för att grundaren helt efter eget huvud har skapat en ny båt och ett nytt varv. Aluminiumbåtarna är både lättdrivna, energisnåla och vinner på att inte bottenmålas".

I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest populära aluminiumbåtsmärken. Båtarna byggs i Roslagen och finns i 10 olika modeller i storlekar från 6 meter upp till 9 meter. Båtarna är kända för sina exceptionella sjöegenskaper i hela fartregistret och  i alla väder. Båtarna byggs för proffs, men används av alla som gillar ett aktivt båtliv.

Maria och Peter Nikula, grundare av företaget Marinteknik i Norrtälje AB och ALUKIN aluminiumbåtar. 

Copyright © Marinteknik i Norrtälje AB, 2017