ALUKIN Aluminiumbåtar

om oss 


Vår mission

Vi utvecklar och producerar aluminiumbåtar för kommersiellt bruk och fritid med överlägsen funktion och prestanda för aktiva användare kring kust och hav.  Båtarna ritas, konstrueras och byggs i sin helhet i Roslagen av ALUKIN boats Sweden AB. 

KOncept

Konstruktion, utveckling och design är en stor del av vår vardag som vi prioriterar högt. Vårt signum är funktionalitet och hållbarhet, där ALUKINs skrovkonstruktion är grunden i alla båtar. Skroven är säkrade för trygga sjöegenskaper i hela fartregistret under tuffa väderförhållanden året om. Till det adderar vi ergonomi och och komfort för ett aktivt användande för såväl arbete som för fritid. 

Historia

Peter Nikula är båtkonstruktör och en av grundarna till ALUKIN aluminiumbåtar. Som en vän av enkelhet vände han på sitt efternamn Nikula och varumärket ALUKIN föddes. Den första modellen presenterades på mässan Allt för Sjön år 2008 och året därefter korades ALUKIN till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande. I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest eftertraktade aluminiumbåtsmärken. Båtarna har blivit kända för sina exceptionella sjöegenskaper genom hela fartregistret och sin gedigna konstruktion som borgar för ett hållbart båtägande för arbete och fritid.

Alukin del i nimbus gruppen

Sedan januari 2018 ingår ALUKIN som del i Nimbusgruppen. I varumärkesportföljen ingår Nimbus boats, Paragon Yachts och ALUKIN aluminiumbåtar samt finska Bella Boats som innefattas av varumärkena Bella, Flipper, Aquador och Falcon.  Nimbusgruppen består av egna återförsäljare med fullservicemarinor samt partners i Sverige och i övriga världen via dotterbolag och partners.

Följ oss i sociala medier!