ALUKIN Aluminiumbåtar

om oss

Vår mission

Filosofin för oss på Alukin har varit kristallklar från start. Visionen, att skapa hållbara båtar för proffs och människor som älskar skärgård, kust och hav styr varje litet moment i hela vårt arbete - från skiss till färdigt producerade båtar. 

Vi bygger helsvetsade aluminiumbåtar för ett aktivt liv där upplevelsen och äventyret får stå i centrum och där frihet och ett gott samvete speglar känslan av att äga en båt.

Koncept

Konstruktion, utveckling och design är en stor del av vår vardag som vi prioriterar högt. Vårt signum är funktionalitet och hållbarhet, där ALUKINs skrovkonstruktion är grunden i alla båtar. Skroven är säkrade för trygga sjöegenskaper i hela fartregistret under tuffa väderförhållanden året om. Till det adderar vi ergonomi och och komfort för ett aktivt användande för såväl arbete som för fritid. 

Historia

Peter Nikula är båtkonstruktör och en av grundarna till ALUKIN aluminiumbåtar. Som en vän av enkelhet vände han på sitt efternamn Nikula och varumärket ALUKIN föddes. Den första modellen presenterades på mässan Allt för Sjön år 2008 och året därefter korades ALUKIN till Årets Rookie i båtbranschen av tidningen Praktiskt Båtägande. I dag är ALUKIN aluminiumbåtar ett av skärgårdens mest eftertraktade aluminiumbåtsmärken. Båtarna har blivit kända för sina exceptionella sjöegenskaper genom hela fartregistret och sin gedigna konstruktion som borgar för ett hållbart båtägande för arbete och fritid.

Alukin del i nimbus gruppen

På ALUKIN är vi stolta att sedan 2018 vara en del av Nimbus Group som innefattas av flera varumärken i olika segment av premiumbåtar. Varumärken inom Nimbus Group är idag ALUKIN, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus och Paragon. 

I koncernen ingår även återförsäljare med fullservicemarinor samt partners i Sverige och i övriga världen.